Omdat we sterk afhankelijk zijn van externe factoren zijn de prijzen voor de volgende editie van "Pilot for a Week" nog niet bekend. Maar om je toch al een idee te geven vermelden we even de kostprijs van de vorige editie.

Pilot for a Week

Je betaalt voor 12 vluchten, inclusief inschrijving en verzekering gedurende één maand. Alle andere kosten (slechte-weer-activiteiten, verbruik, extra vluchten, ...) zijn niet inbegrepen.

  • Voor studenten: € 458*;
  • Voor niet-studenten: € 578*.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen. Minimum leeftijd: 16 jaar. Een deelnemer aan de initiatieweek "Pilot for a Week" is geacht de volledige periode, de hele dag aanwezig te zijn (9:00u tot einde vliegactiviteiten).

Pilot for "More than a Week"

Heb je de volledige initiatie-tiendaagse gevolgd?
Dan kan je nog enkele dagen (tot het einde van de week) verder vliegen d.m.v. de aankoop van extra vluchten. Per vlucht betaal je:

  • Voor studenten: € 35 per vlucht;
  • Voor niet-studenten: € 45 per vlucht.

Deze startbons zullen worden uitgeschreven op naam en zullen dus niet overdraagbaar zijn. Tevens zijn deze enkel geldig t.e.m. 14 dagen na de aanvang van "Pilot for a Week".

(* inclusief € 38 voor je opleidingsdossier)

Opleidingsdossier

Omdat "Pilot for a Week" in feite een opleiding is, wordt er vanuit Europa door EASA opgelegd dat voor elke leerling-piloot een opleidingsdossier wordt opgestart. Met de opstart van dit dossier wordt je officieel geregistreerd als leerling-zweefvliegpiloot, en krijg je de nodige documenten om aan je opleiding te beginnen, en ben je ook qua verzekering volledig in orde.

Doordat je een opleidingsdossier hebt, worden je vluchten van "Pilot for a Week" ook geregistreerd. Wil je ooit verdergaan met je opleiding om je licentie te behalen, dan tellen deze mee voor het minimum aantal starts en vlieguren die je hiervoor nodig zal hebben.

Het opleidingsdossier kost éénmalig € 38 en wordt integraal doorgestort naar de overkoepelende ATO.